tisdag 11 januari 2011

Vernissage på Designarkivet tisdag 11:e jan. kl 16.00. Välkommen!























Jovojapon

Jovan Velkoski som går tredje året på Reklam, Grafisk Design och Visuell Kommunikation på Linnéuniversitetet visar en utställning om teckningar och annan visuell kultur från Japan. Besökarna får ta del av dagböcker med teckningar och anteckningar från Jovan Velkoskis egna projekt och från praktikperioden på ett designmagasin i Sapporo, Japan hösten/vintern 2010.

Utställningen visas i Pukebergs entré och har vernissage 11 januari kl. 16.00 och pågår till och med 13 mars.

Öppettider: måndag-fredag 10-14,lördagar 10-14

























Tracing Deborah - Att spåra Deborah

En utställning i Designarkivet, Nybro 11/1 - 13/3 2011

Utställningen är resultatet av en konst- och designkurs på mastersnivå. En av kursens utgångspunkter var att utveckla samarbetet mellan Designarkivet och Linnéuniversitetets designutbildning i Pukeberg, Nybro.

Designarkivets samlingar är en skattkammare som ger en inblick i svensk designhistoria 1900- nutid. Arkivet innehåller idag unika samlingar av drygt 700 formgivare med närmare 100 000 objekt inom olika formgivningsområden som textil-, glas-, mode-, möbelformgivning och industridesign. Ett sätt att använda sig av Designarkivet är att låta arkivets material inspirera till nya projekt.

Den här konst- och designkursen ingår i Linnéuniversitetets tvååriga konstnärliga designutbildning på avancerad nivå. Under utbildningen utvecklar studenterna kunskaper i att gestalta designförslag på hög konstnärlig nivå med fördjupade kunskaper som gör dem väl rustade att arbeta i olika typer av designprocesser. Viktiga delar är utveckling av den teoretiska kunskapen för analys och reflektion av design i relation till människan och samhället och vidareutvecklandet av ett kritiskt och analytiskt förhållningssätt.

Under den här kursen lärde sig studenterna att skapa ett konst- och designkoncept. De lärde sig att skapa berättelser och hur man kan visualisera dessa berättelser. I kursen uppmuntrades studenterna att arbeta som ett team, vilket var en verklig utmaning eftersom det finns sju nationaliteter representerade i gruppen (inklusive lärare). Studenterna lärde sig också att använda ett arkiv som källmaterial för en konst- och designprocess. Dessutom lärde de sig att bygga en utställning och att göra en utställningskatalog. Detta samarbete med mastersstudenterna i design är ett utmärkt exempel på hur Designarkivet kan användas!

Välkomna till utställningen!

Kom och möt studenter, lärare och personal från Designarkivet på tisdag 11/1 kl. 16.00 i Designarkivet, Nybro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar